09-05-2017 Informatiebeveiliging en Privacy

Het thema informatiebeveiliging en privacy leeft. De wetgeving verandert en datalekken zijn nog altijd dagelijkse realiteit. Weet wat u moet regelen en laat u informeren tijdens één van onze bijeenkomsten. In samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek (KB) en Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) organiseert SPN vier regiobijeenkomsten rondom informatiebeveiliging en privacy voor directeuren en MT-leden van de bibliotheek.

9:30 - 10:00  Inloop en ontvangst

• Openingswoord door Peter van Eijk, SPN portefeuillehouder Digitale Bibliotheek
  • Keynote speaker komt op voor de digitale rechten. Hij neemt u mee in de misleidende digitale wereld en maakt duidelijk hoe u zoveel mogelijk grip houdt op internetrisico's.
  • Advocaat Mark Jansen van Dirkzwager Advocaten gaat in op de juridische kaders en verplichtingen en de praktijk hiervan.
  • Sander Kok van Duvak/Protected neemt ons live mee in de wereld van het hacken. Mét aandacht voor de cybersecurityscan, met een overzicht van uw belangrijkste waarden, bedreigingen en kwetsbaarheden.
  • Een beveiligingsincident of datalek kan nu eenmaal gebeuren. Maar wat zijn de consequenties, wat is de nasleep? Praktijkvoorbeelden van buiten de sector, belicht door Frank van Vonderen, Verdonck, Klooster & Associates.
  • SPN & KB geven een doorkijkje naar een gezamenlijke aanpak. U krijgt inzicht, handvatten en oplossingen aangereikt om informatiebeveiliging en privacy in uw bibliotheekorganisatie stevig neer te zetten.

14.00 Afsluiting

Data en locaties
  • 20 april 2017 in Schouwburg Odeon, Zwolle
  • 09 mei 2017 in Het Philips Museum, Eindhoven
  • 16 mei 2017 in Bibliotheektheater, Rotterdam
  • 18 mei 2017 in Utrechts Centrum voor de Kunsten, Utrecht

Van 10:00 uur tot 14:00 uur.

Inschrijving

Inschrijven is via deze link mogelijk tot 13 april 2017. Deelname is kosteloos voor bibliotheekorganisaties.

Meer informatie vindt u op de website van SPN

Laatst bijgewerkt op: 17 mei 2017