Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

26-01-2017 Gratis bieb: utopie of dichterbij dan je denkt?

PleisterPlaatsOntmoeting Route 2020

Een 'Gratis Bieb' invoeren in een tijd dat de inkomsten van bibliotheken onder druk staan klinkt als gekkenwerk. Of biedt een dergelijk concept juist de kans om een nieuw business model te realiseren? Wij gaan hierover graag met u in gesprek tijdens deze PleisterPlaatsOnmoeting van Route 2020.

Een aantal bibliotheken heeft de afgelopen periode met elkaar een eerste uitwerking gemaakt van het business model van een 'gratis bibliotheek'. Graag presenteren we de opbrengst aan collega's uit het veld en gaan we daarna met elkaar in gesprek over de voors en tegens.

Binnen het programma Route 2020 wordt vanuit de actielijn 'Samenwerken & Ondernemen' gewerkt aan onder andere acht proeftuinen. Dat zijn concrete projecten van, voor en door bibliotheken, die het verdienen om verder versterkt te worden en breder gedeeld te worden. In 2017 volgen meer bijeenkomsten rond één van de proeftuinen van Route 2020.

Meer informatie

Deze bijeenkomst sluit aan op de bijeenkomst Innovatie en de rol van HR, die van 10.00 uur tot 12.45 uur plaatsvindt in Bibliotheek Eemland het Eemhuis. Dit programma wordt georganiseerd door de VOB en SPN in samenwerking met de KB en SBW.

Aanmelden

Bij aanmelding gaat u akkoord met de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de VOB. Aanmelden kan via onderstaande link:

Printen
Laatst bijgewerkt op: 17 september 2019