Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

23-01-2019 Nationale Voorleesdagen 2019

De Nationale Voorleesdagen 2019 worden op woensdag 23 januari ingeluid met Het Nationale Voorleesontbijt en duren tot en met 2 februari.

Vanaf dit jaar is er een nieuwe samenwerking met Volkswagen. Op 16 januari was de lancering van "Snelweg Sprookjes". Meer informatie op cpnb.nl (eerst inloggen).

Campagne in hoofdlijnen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseren openbare bibliotheken diverse activiteiten voor onder andere peuters en kleuters.

Op de publiekswebsite nationalevoorleesdagen.nl staan onder andere voorleestips, de Prentenboek TopTien, een overzicht van alle voorleesontbijten en informatie voor basisscholen, bibliotheken en kinderopvang.

Het Prentenboek van het Jaar staat centraal tijdens de campagne. In 2019 is het prentenboek van het Jaar "Een huis voor Harry" van Leo Timmers. Een vakjury van bibliothecarissen selecteerde daarnaast nog negen boeken voor peuters en kleuters uit het aanbod van 2016. Samen vormen deze boeken de Prentenboek TopTien. Lees meer over Prentenboek van het Jaar en Prentenboek TopTien.

De Nationale Voorleesdagen worden ingeluid met feestelijk voorleesontbijten in het hele land. Prominenten uit het hele land lezen die dag voor. Lees meer over het Voorleesontbijt.

Printen
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2019