26-09-2018 Meervoudig Verantwoorden: de waarde van het bibliotheekwerk meten en bespreken met gemeenten

Vorig jaar hebben de Koninklijke Bibliotheek en de Vereniging van Openbare Bibliotheken in de Proeftuin Meervoudig Verantwoorden methoden ontwikkeld voor effectmeting en kostprijsberekening.

Met effectmeting kun je de maatschappelijke waarde van je diensten zichtbaar maken. De methode voor kostprijsberekening biedt een standaard voor het bepalen van de kosten van deze diensten. In de proeftuin hebben 10 bibliotheken vervolgens praktische ervaring opgedaan met effectmeting.
Graag delen wij met u de kennis en ervaring die is opgedaan in de proeftuin. Onderdelen van het programma hiervoor zijn:

• Wat houden de methoden voor effectmeting en kostprijsberekening in?
  • Wat kom je tegen als je aan effectmeting gaat doen?
  • Hoe kun je effectmeting gebruiken bij afspraken met je gemeenten?
  • Hoe kunnen bibliotheken verder met effectmeting en kostprijsberekening?

Wij willen graag ruimte inbouwen voor vragen die deelnemers hebben over effectmeting en kostprijsberekening. Daarom kun je, tegelijk met je aanmelding, ook een vraag stellen over effectmeting of kostprijsberekening die je graag aan de orde wilt stellen in het programma.
De bijeenkomst is op:

• Woensdag 26 september van 13:00 – 17:00 uur Paushuize, Kromme Nieuwegracht 49 in Utrecht.

Klik hier om u aan te melden

U bent vanaf 13:00 uur welkom voor de inloop. Na afloop kunt u bijpraten met uw collega's onder het genot van een borrel en een hapje.Heeft u voor die tijd vragen, neem dan contact op via vereniging@spam-preventiondebibliotheken.nl.

Laatst bijgewerkt op: 18 september 2018