29-03-2017 Slotbijeenkomst Living Labs: betere kansen voor werkzoekenden

Staatssecretaris Klijnsma van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ontvangt de 'lessons learned' uit samenwerking bibliotheken, UWV WERKbedrijf en Stichting Lezen & Schrijven in zeven Living Labs.

In deze Living Labs draaide het om de vraag: "Hoe kunnen mensen met een taalachterstand en/of met weinig digitale vaardigheden ondersteund worden bij hun zoektocht naar werk?"

Living Labs

Werkendeweg hebben UWV WERKbedrijf, Stichting Lezen & Schrijven en openbare bibliotheken in zeven regio's proefondervindelijk bekeken hoe deze ondersteuning in gezamenlijkheid beter en anders kan.

Jetta Klijnsma (ministerie van SZW) komt om de opbrengsten uit deze zeven Living Labs in ontvangst nemen.

Lesson learned

Hoe is het gegaan? Waar zijn we tegenaan gelopen? Wat hebben werkzoekenden eraan gehad? Graag kijken we samen met u terug naar onze ervaringen. Het programma ziet er als volgt uit:

• 14.00 uur Welkom door Theo Kemperman (Bibliotheek Rotterdam)
  • 14.10 uur Vertoning film 'Ik schaamde me erg voor mijn laaggeletterdheid'
  • 14.15 uur Presentatie Living Lab Utrecht door Gert Staal (Bibliotheek Lek & IJssel)
  • 14.25 uur Vragen aan taalambassadeur Dick Voogd en Living Lab regio Utrecht Anneke de Waal, Annemarie ten Brinke, Martin Kamphuis en Janine Baal door Gert Staal
  • 14.35 uur Reactie podiumgasten vragen aan Marleen Barth (VOB), Tof Thissen (UWV) en Marja van Bijsterveldt (St. Lezen & Schrijven) door Maud van Vuren (dagvoorzitter)
  • 14.50 uur Onthulling Living Labs wat hebben we geleerd? aan staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW)
  • 14.55 uur Korte toespraak door staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW)
  • 15.00 uur Dankwoord 7 teams Living Labs door Maud van Vuren (dagvoorzitter)
  • 15.05 uur Optreden Spraakuhloos met dichter Tomas en beatboxer Timmeh Beatbox
  • 15.20 uur Afsluiting door Maud van Vuren (dagvoorzitter)
  • 15.30 uur Napraten met borrel
  • woensdag 29 maart van 14.00 tot 15.30uur
    met aansluitend een netwerkborrel
    in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam
Aanmelden

Het UWV WERKbedrijf, Stichting Lezen & Schrijven en de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) organiseren deze bijeenkomst.

Lukt het niet om via onderstaande link in te schrijven? Stuur dan een mail naar vereniging@spam-preventiondebibliotheken.nl o.v.v. 'Aanmelden Living Labs 29 maart'.

Schrijf je nu in:

Laatst bijgewerkt op: 18 april 2017