Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

13-06-2019 Ledendag met alv

Op donderdag 13 juni 2019 zijn onze leden van harte welkom op onze ledendag met algemene ledenvergadering, in de Nicolaïkerk in Utrecht.

alv

Wanneer: donderdag 13 juni 2019

Waar: Nicolaïkerk, Centraal Museum
Nicolaaskerkhof 8 in Utrecht

Aanmelden of afmelden

Je kunt je hier aan- of afmelden tot donderdag 6 juni 2019.

Ledenvergadering

De concept-agenda en stukken ontvang je uiterlijk 29 mei 2019.

Ledenmiddag

We organiseren met SPN en de KB de themamiddag 'O, kom er eens kijken!'. De bibliotheekbranche is overal en voortdurend aan het vernieuwen. Naast delen met elkaar gaan we er mee aan de slag. Deze middag is bedoeld voor iedereen die bezig is of wil gaan met innovatie binnen bibliotheken, op diverse plekken en niveaus.

Programma

Er is mogelijkheid om te lunchen vanaf 12.00 uur. Het programma start om 13.00 uur en we sluiten om 16.00 uur de dag af met een netwerkborrel onder het genot van een hapje en een drankje.

Om 13.00 uur starten we met zijn allen. Rob van Vlokhoven (Hostmanship Group/ Hostman) neemt ons mee in de kunst mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn.

Daarna kun je naar één van de workshops. Hieronder kun je alvast meer lezen over twee van de sessies. Er komen nog enkele interactieve werksessies bij de komende weken dus hou het in de gaten!

Vervolgens kun je tijdens de netwerkborrel met anderen na- en bijpraten.

Sessies uitgelicht

Hostmanship: welkom!

Bibliotheken zijn dé ontmoetingsplekken bij uitstek. Iemand ontmoeten, betekent geven; jezelf, je tijd en je aandacht. In al deze ontmoetingen van mens-tot-mens gebeurt iets bijzonders. We voelen ons 'welkom', we begrijpen elkaar, luisteren naar elkaar en praten met elkaar. Een vanzelfsprekendheid of toch niet?!

Tijdens de inspiratiesessie 'Hostmanship, de kunst mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn' zet Rob van Vlokhoven (Hostmanship Group/ Hostmanship.nl) op enthousiaste wijze uiteen wat Hostmanship is en benadrukt hij het belang van een 'hospitality'-strategie voor iedere bibliotheekorganisatie die 'waardevolle ontmoetingen' faciliteert!

CU@thebeep 16 -24 jaar

Hoe betrekt het Groninger Forum jongeren van 16-24 jaar bij de bibliotheek//het Forum? Met behulp van de innovatiegelden van de KB is Groninger Forum gestart met CU@thebeep en onder invloed van de jongeren zelf heet de club inmiddels VERS!

Sinds kort bestieren de jongeren van VERS hun eigen plek in het Forum. VERS bestaat uit twaalf uiteenlopende types tussen de 16 en 24 jaar, het zijn nieuwsgierige jongeren en liefhebbers van boeken, film, game, graffiti, rap en vlogs. VERS organiseert het hele jaar door evenementen die voor hun eigen groep aantrekkelijk zijn en die passen bij de doelstellingen van het Forum. Het is een succesvol project en de VERSleden zijn inmiddels graag geziene gasten bij de collega's van het Forum en daarbuiten!

Projectleider Daphne de Bruijn (VERS / Groninger Forum) vertelt over hun aanpak.

Naast bovenstaande twee sessies vinden nóg enkele interactieve werksessies plaats. Daarover later meer.

We hopen je te ontmoeten op donderdag 13 juni mede namens SPN en de KB.

Printen
Laatst bijgewerkt op: 17 oktober 2019