12-01-2015 Intervisieprogramma VOB voor ondernemende directeuren

De VOB biedt directeuren van de bibliotheken in Nederland intervisietrajecten aan om professionalisering, onderlinge kennisdeling en uitwisseling te bevorderen.

Dit is een van de manieren waarop de VOB het leiderschap van directeuren ondersteunt door intervisie aan te bieden gericht op actuele thema's.
Het intervisieprogramma biedt de VOB u aan in het kader van het programma 'De Bibliotheek onderneemt' horend bij de branchestrategie 'De Bibliotheek levert waarde 2012-2016'.

Ondernemerschap

In de thematische intervisie onderzoeken directeuren hun inhoudelijke en persoonlijke vragen bij thema. De intervisie is bedoeld voor directeuren die al werk maken van het ondernemerschap in de bibliotheek, daar verder in willen komen. Zij willen samen met anderen leren en anders omgaan met belemmeringen en complexiteit, die zij dagelijks ervaren.

Een facilitator van Leeuwendaal begeleidt het proces zodat er een vrijplaats voor leren ontstaat. In plaats van oplossingen gaat het om onderzoekende vragen:

• Wat doe ik zelf om het vraagstuk in stand te houden?
  • Waarom handel ik op deze manier?
  • Hoe komt het dat ik opnieuw in deze situatie beland?
  • Zijn er ook andere manieren om te bereiken wat ik graag zou willen bereiken?

De deelnemers (maximaal zes) krijgen bij de start de keus uit verschillende methodes en aanpak. Met juist wat meer inhoud of juist meer de focus op persoonlijke ontwikkeling. De begeleiding is er op gericht dat de deelnemers na vier bijeenkomsten zelfstandig de intervisie kunnen voortzetten.

De sessies staan onder begeleiding van professionele facilitators van Leeuwendaal. Bekijk de flyer 'Intervisieprogramma Openbare Bibliotheken 2015 van de VOB'.

• Data: begin 2015 - in overleg
  • Locatie: Utrecht
  • Aantal sessies: 4 bijeenkomsten van een dagdeel
  • Kosten: 475 euro per persoon (excl btw)

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Stuur een mail aan Kees Lambregtse  (Bureau Leeuwendaal) of een mail aan Marian Koren (VOB).

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 16 februari 2015. Bij aanmelding gaat u akkoord met de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden.
Meld u aan door op de onderstaande link te klikken:

Laatst bijgewerkt op: 17 september 2019