30-10-2015 'Governance in ondernemende bibliotheek'

Hoe zorg je voor een goed werkend bestuur en toezicht? Hoe werf je nieuwe leden? Hoe gaat het toezicht om met risico, dat hoort bij een ondernemende bibliotheek? Nemen we culturele diversiteit serieus?

'Governance in de ondernemende bibliotheek' richt zich op directeuren/bestuurders én hun toezichthouders. Op 30 oktober komen actuele vraagstukken van bestuur en toezicht aan bod aan de hand van de praktijk en bijvoorbeeld de Code Governance Cultuur.

Programma voor toezichthouders en directies

Dagvoorzitter is Marian Louppen, veelzijdig actief in besturen en Raden van Toezicht, docent Saxion Hogeschool, ervaring in o.a. de Raad voor Cultuur, RvT Cultura, Ede, governance in bibliotheken (leertraject en publicatie).

In samenwerking met de NVTC is het ochtendgedeelte gericht op de versterking van het samenspel van toezichthouders /directies; uitgangspunt is de Governance Code Cultuur.

Het middaggedeelte is gewijd aan een nieuwe code op een ander aspect, namelijk de Code Culturele Diversiteit, die als subsidievoorwaarde kan gaan tellen. Reden om zich als directie/bestuur en toezichthouder gezamenlijk daarin te verdiepen. Het programma biedt veel ruimte voor eigen inbreng, vragen en vooral kennismaken en kennis delen, hetgeen onontbeerlijk is voor ondernemende organisaties die ook publieke verantwoording willen afleggen.

Bekijk hier het programma.

U betaalt als VOB-lid of NVTC-lid 125 euro p.p. (excl btw).
Bent u geen lid van de VOB of NVTC? Dan bent u ook welkom en betaalt u 190 euro p.p. (excl. btw).

Aanmelden

Bij aanmelding gaat u akkoord met de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden. Aanmelden kan nu via onderstaande link:

Laatst bijgewerkt op: 24 juli 2017