Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

14-03-2017 "Effectmeting: hoognodig" op het Nationale Bibliotheekcongres

In deze workshop laten we je zien hoe je op een goedkope en simpele wijze zelf aan effectmeting kunt doen. Je vindt ons in het Nationale Bibliotheekcongres programma onder het thema "Maatschappij & Co".

Onder leiding van Lianne Peters (moderator) gaan Edwin van der Zalm (projectleider effectmeting VOB), Lies Pannevis (Bibliotheek Eemland) en Sanne Gras (Stadkamer Zwolle) met jullie aan de slag in deze interactieve sessie.

Waarom effectmeting

Het lijkt bewerkelijk, duur en ingewikkeld. Maar effectmeting is echt nodig om de opbrengsten van je activiteiten in relatie tot de gemeentelijke beleidsdoelen te laten zien. Gemeenten zijn vaak nog zoekend naar geschikte prestatienormen. Daarom is het belangrijk als Bibliotheek het voortouw te nemen en passende indicatoren en haalbare scores aan de gemeente te presenteren. Daarmee komt u sterker te staan in gesprekken met de lokale overheid over de waarde van het werk van de Bibliotheek.

Hoe dan?

In Engeland is het IFLA raamwerk een veelgebruikt raamwerk met begrippen, methoden en instrumenten voor effectmeting voor activiteiten van bibliotheken en musea, speciaal gericht op de jeugd. Vervolgens werken we samen met u aan de hand van een praktijkvoorbeeld hoe het IFLA raamwerk gebruikt kan worden om het effect van uw activiteiten zichtbaar te maken.
 

Meer informatie deelsessie

  • dinsdag 14 maart van 12:45 uur tot 13:45 uur 
    in zaal Utopia, De Nieuwe Kolk in Assen

Lees hier meer over de deelsessies

Printen
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2018