07-09-2017 Digitale Bootcamp kom je ook?

DE DIGITALE BIBLIOTHEEK EN PLATFORM BIBLYO

Van informatiemakelaar naar informatieontwikkelaar en marketeer

Uitnodiging voor PleisterPlaatsOntmoeting over 'De Digitale Bibliotheek':

• Donderdag 7 september 2017
  • de nieuwe bibliotheek, Stadhuisplein 101 in Almere
  • 13.00 uur [inloop 12.30 uur] - 16.30 uur, aansluitend netwerkborrel
6e PleisterPlaatsOntmoeting

We gaan er een feestje van maken; een digitale bootcamp! Want wie wil er nou niet fit en sterk zijn om zich te concentreren op de inhoudelijke kansen die er liggen voor de digitale Bibliotheek?!

Trainingsschema
  • Sven Kraaijenbrink en Daniel Wortel als quizmasters en troubleshooters: social media quiz in Kahoot. Dit aan de hand van een aantal grappige voorbeelden van De Nieuwe Bibliotheek.
  • Een verleidelijke inhoudelijke introductie door Adham Laamraoui en Stefan de Bruin: wat is de noodzaak van een (lokale) digitale strategie en hoe geef je als bibliotheek handen en voeten.
  • We houden het ‘klein’ door deelnemers zelf te laten ervaren hoe het werkt.
  • De winnaars van de quiz – een team van meest fitte deelnemers – worden meteen meegenomen om hun digitale kennis en kunde in te zetten om een ultieme digitale campagne te maken. De andere deelnemers krijgen een proeverij langs drie stationnetjes: 1) content maken, 2) content in de markt zetten, 3) content distribueren.
  • Presentatie campagne
  • Doorkijkje naar de beurs van maandag 20 november in Cultura Ede en overdracht Route 2020
  • Bij de borrel wordt nagepraat en worden zaken gedaan.
Biebtobieb is hét reiskanaal

Hier vind je alle reisinformatie. Word lid van de groepen rond Route 2020, of start zelf een discussie. Deel kennis en draag bij aan de reisdossiers die we voor ieder thema samenstellen.

Route 2020 is een DOE-programma van, voor en door bibliotheken. De VOB - Vereniging van Openbare Bibliotheken - is initiatiefnemer.

Klik hieronder op:

Laatst bijgewerkt op: 17 oktober 2017