07-09-2017 Digitale Bootcamp kom je ook?

Uitnodiging voor PleisterPlaatsOntmoeting over 'De Digitale Bibliotheek':

• Donderdag 7 september 2017
  • de nieuwe bibliotheek, Stadhuisplein 101 in Almere
  • 13.00 uur [inloop 12.30 uur] - 16.30 uur, aansluitend netwerkborrel
Bootcamp

Wie wil er nou niet fit en sterk zijn om zich te concentreren op de inhoudelijke kansen die er liggen voor de digitale Bibliotheek?! De fitsten onder ons gaan hun digitale kennis en kunde inzetten voor een spraakmakende digitale campagne. De overige deelnemers krijgen een unieke workout die bestaat uit 3 onderdelen: content maken, in de markt zetten en distribueren.

Deze Bootcamp is voor alle collega's die hun digitale conditie of kracht willen verbeteren. Je krijgt de kans om je grenzen te verleggen.

Tijdens deze PleisterPlaatsOntmoeting ...
  1. Test het duo Sven & Daniel met een quiz of we voldoende voorbereid zijn op de steeds meer digitaliserende maatschappij.
  2. Geven Adham Laamraoui (Almere) en Ronald Huizer (BiSC) een inhoudelijke introductie voordat we aan de slag gaan:
    a. De levensloop van Biblyo - van geboorte tot het huidige stadium van de puberteit; hoe werkt het, wat vergt het en wat zijn de resultaten?
    b. Content-strategieën vanuit de noodzaak om het brede publiek te bereiken in relatie tot medewerkers, privacy, samenwerking tussen bibliotheken.
    Stilgestaan wordt bij Social CRM (Customer Relationship Management), de tool Coosto, de content van de KB, zoals Delpher, ruim 60 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Maar 'wie weet het'?!
  3. Ervaren we met elkaar hoe het werkt om content te maken, in de markt te zetten en te distribueren.
  4. Bekijken we de première van de campagne die ter plekke is gemaakt.
  5. Peilen we de animo om Biblyo vleugels te geven door de schaal te vergroten.
  6. Roepen we op om naar de finale PleisterPlaats te komen op maandag 20 november 2017 in Cultura Ede.
  7. Praten we na bij de borrel en doen we zaken.

Biebtobieb is hét reiskanaal

Hier vind je alle reisinformatie. Word lid van de groepen rond Route 2020, of start zelf een discussie. Deel kennis en draag bij aan de reisdossiers die we voor ieder thema samenstellen.

Route 2020 is een DOE-programma van, voor en door bibliotheken. De VOB - Vereniging van Openbare Bibliotheken - is initiatiefnemer.

Klik hieronder op:

Laatst bijgewerkt op: 26 juli 2017