Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

21-01-2019 Werkconferentie Arbeidsmarktagenda

Naar het nieuwe normaal in de culturele en creatieve sector

Je hebt wellicht al vaker over de Arbeidsmarktagenda en/of de Fair Practice Code gehoord, maar hoe zit het nou concreet? Of ben je in je eigen organisatie volop bezig met stappen maken, maar ben je benieuwd of anderen tegen dezelfde dingen aanlopen als jij?

Op maandag 21 januari gaan we graag met jou aan de slag tijdens de Werkconferentie Arbeidsmarktagenda in Tivoli Vredenburg, Utrecht. Samen werken we aan het nieuwe normaal: professionalisering, ruimte voor ondernemerschap en een eerlijke beloning voor al die makers en mogelijk makers, kortom voor iedereen die werkzaam is in de culturele en creatieve sector. 

Wat

In 2016 kreeg Kunsten '92 van minister Bussemaker de opdracht om een Arbeidsmarktagenda voor de culturele en creatieve sector op te stellen, op basis van het advies Passie gewaardeerd: Versterking van de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector (2017) van de Sociaal Economische Raad (SER) en de Raad voor Cultuur. Op 14 november 2017 presenteerde de cultuursector deze arbeidsmarktagenda aan de toen kersverse minister van Engelshoven. In de agenda staan 21 agendapunten, waarbij voor elk punt een 'aanjager' is aangewezen om de uitvoering ter hand te nemen.

Programma

Ontvangst door dagvoorzitter Ruben Maes

Openingsfilm van Yuri Veerman en Bob Mayata

Tafelgesprekken met de 'aanjagers' van de agendapunten (deelsessies, kijk hier alle filmpjes

Plenaire sessie
* Spreker: Derk Loorbach over de samenleving in verandering (Loorbach is directeur van Studio DRIFT en hoogleraar sociaaleconomische transities aan de faculteit Sociale Wetenschappen | Erasmus Universiteit Rotterdam)

Panel 1: Perspectief op de veranderende arbeidsmarkt: de blik van buiten
Deelnemers: Mei Li Vos (Oprichter en bestuurder AVV), Henriëtte Prast (hoogleraar persoonlijke financiële planning aan de Universiteit van Tilburg)

Panel 2: Wat gebeurt er daadwerkelijk op de vloer: de blik van binnen
Deelnemers: Marene Elgershuizen (Platform voor Freelance Musici), Andreas Fleischmann (Theater de Meervaart), Kevin de Randamie (Braenworks) en Freek van den Bergh (fotojournalist)

Praktische informatie
  • Maandag 21 januari, van 13.00 - 16.30 uur, Tivoli|Vredenburg in Utrecht. 
 
Aanmelden

Aanmelden kan via naarhetnieuwenormaal.nl.

Printen
Laatst bijgewerkt op: 30 juli 2019