Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Actielijn Positionering en Marketing

De Actielijn Positionering en Marketing is één van de twee trajecten uit Route 2020.

Bij deze actielijn gaat het om positionering en herkenbaarheid van de bibliotheek bij klanten en partners door brede positionering van de bibliotheek als partner in persoonlijke ontwikkeling en als medeondersteuner van het gemeentelijk beleid. De landelijke campagne 'de bibliotheek maakt je rijker' bestaat uit twee delen.

Campagne 'De Bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek' - apr 2016

Binnen Route 2020 is de commissie Marketing aan de slag gegaan met de opdracht om een landelijke campagne voor te bereiden. Met als uitgangspunt het positioneringsstatement voor de Bibliotheek zijn drie bureaus gevraagd om mee te dingen naar een opdracht voor een publiekscampagne. Een delegatie uit de commissie Marketing en het Campagneteam heeft de creatieve concepten beoordeeld. Trendsactive heeft de opdracht gekregen om een campagne te ontwikkelen die de Bibliotheek positioneert als partner in persoonlijke ontwikkeling. De kernboodschap van de campagne: "De Bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken." De start van publiekscampagne zal waarschijnlijk in september starten.

Trendsactive gekozen voor campagne 'de Bibliotheek' - apr 2016

De commissie Marketing heeft drie bureaus gevraagd  om mee te dingen naar een opdracht voor een publiekscampagne.

Trendsactive heeft de opdracht gekregen om de Bibliotheek te positioneren als partner in persoonlijke ontwikkeling. De kernboodschap van de campagne is: "De Bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken." De publiekscampagne start in oktober 2016. 

Aanloop naar landelijke campagne - apr 2016

In Route 2020 heeft de commissie Marketing de opdracht gekregen de positionering van de Bibliotheek (actielijn 1) uit te werken en een landelijke campagne voor te bereiden. Dat heeft geleid tot het onderstaande brand positioning statement:

"De Bibliotheek® is een laagdrempelige, publieke voorziening die mensen helpt in hun persoonlijke ontwikkeling. De Bibliotheek stelt zich ten doel dat iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving kan deelnemen. Daarnaast wil de Bibliotheek een 'third place' bieden voor een ieder die wil ontspannen en die een moment van rust ('time-out') zoekt om informatie in wat voor vorm dan ook tot zich te nemen.

Ontspannen, Ontmoeten, Ontwikkelen en Ontdekken vormen daarbij de kernbegrippen. De Bibliotheek is daarmee een speeltuin van kennis, prikkeling en ervaring voor ieder individu.

De Bibliotheek opereert vanuit een onafhankelijke positie, is toegankelijk voor iedereen en stelt in alles wat zij doet het ontwikkelperspectief van mensen centraal. Daarmee draagt de Bibliotheek bij aan het welzijn van iedereen en levert meerwaarde aan de maatschappij."

Het volledige positioneringsdocument is hier te vinden.

Op basis van dit statement is drie reclamebureaus gevraagd te pitchen voor een landelijke campagne. Eind van deze maand hopen we daaruit een keuze te kunnen maken. 

Positionering - maart

We positioneren 'de Bibliotheek' niet voor niets als partner in persoonlijke ontwikkeling. Dat is ook de boodschap van de publiekscampagne die dit najaar zal starten. Met elkaar verkennen we hoe we maatschappelijk ondernemen steeds beter in de vingers krijgen. En hoe we inwoners een breed palet aan mogelijkheden kunnen bieden. We ontwikkelen onszelf in co-creatie met collega's (medewerkers en vrijwilligers), initiatiefrijke bewoners en maatschappelijke partners. Want dat levert waarde op waar iedereen van profiteert. Ga hier naar het positioneringsstatement.

Actieplan Positionering en marketing Route 2020 - dec 2015

Bij het actieplan 'Positionering en marketing' gaat het om positionering en herkenbaarheid van de bibliotheek bij klanten en partners door brede positionering van de bibliotheek als partner in persoonlijke ontwikkeling en als medeondersteuner van het gemeentelijk beleid. Uiteindelijk wordt dit vertaald naar een landelijke marketingcampagne.

In deze actiegroep is de VOB Commissie marketing geïntegreerd. Frans Bergfeld is voorzitter en de andere leden zijn: Wouter van Heiningen, Hans Hilbers, Hans Broer, Elisabeth Duijser en Ellen van Geene. Vanuit de VOB ondersteunt Coen van Hoogdalem.

Team - nov 2015

In deze actielijn is de VOB commissie marketing geïntegreerd. Frans Bergfeld is voorzitter en de andere leden zijn: Wouter van Heiningen, Hans Hilbers, Hans Broer, Elisabeth Duijser en Ellen van Geene. Coen van Hoogdalem (VOB) treedt op als programmamanager.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 20 februari 2018