Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Communicatie rondom NBP

Naarmate het project Nationale Bibliotheekpas vordert, gaan we de communicatie intensiveren. Er is inmiddels een aparte website voor de Nationale Bibliotheekpas.

Heeft u hierover vragen, laat het ons dan weten via een mail aan Erma van Lamoen, lamoen@debibliotheken.nl.

Vernieuwde banners Nationale Bibliotheekpas - apr 2017

De kernboodschap van de campagne De Bibliotheek maakt je rijker is: "De Bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken." 

De gedachte achter de campagne past perfect bij de Nationale Bibliotheekpas. Hoe toegankelijker de Bibliotheek is, hoe beter! Om die reden hebben we de beelden in de communicatie-toolkit aangepast en overal de campagneslogan gebruikt. Maak er vooral gebruik van! 

Toolkit communicatie Nationale Bibliotheekpas - aug 2016

Om jullie als deelnemende bibliotheken te ondersteunen in de communicatie, zowel intern als extern, hebben we een communicatie-toolkit ontwikkeld.

Doet jullie bibliotheek mee?

De inspanningen op technisch als organisatorisch vlak hebben ertoe geleid dat er een aantal belangrijke stappen is gezet. Bibliotheken die met BicatWise werken, kunnen vanaf 1 juli het lenen met 1 pasje al aanbieden aan hun leden. Vubis-bibliotheken volgen zo snel mogelijk. Dat betekent dat op korte termijn 95% van de bibliotheken in Nederland er klaar voor is!

Een goed moment om de communicatie richting jullie leden, bezoekers, medewerkers en stakeholders voor te bereiden én vorm te gaan geven.

Toolkit

In de toolkit benoemen we doelgroepen, doelstellingen, boodschappen en ontvang je diverse middelen om de introductie van de Nationale Bibliotheekpas kracht bij te zetten en op het juiste moment, de juiste doelgroep te informeren en enthousiasmeren!

In de toolkit vinden jullie onder meer:

  • Communicatieplan;
  • Website-teksten;
  • Persberichten;
  • Social media teksten + afbeeldingen;
  • Nieuwsbrief teksten;
  • Banners in diverse formaten, passend in de WaaS;
  • Posters die op A0 afgedrukt kunnen worden*.  

Bekijk het in de rechterkolom.

* Wil je gebruikmaken van de posters, stuur dan even een mail naar webredactie@spam-preventiondebibliotheken.nl. We sturen je deze (zware) bestanden dan via Wetransfer.

Propositie

De propositie van de Nationale Bibliotheekpas is om leden met één pas toegang te geven tot alle fysieke en digitale collecties van alle bibliotheken in Nederland. Leden kunnen overal lenen en (op termijn) overal inleveren*. Daarmee wordt de Bibliotheek aantrekkelijker, eigentijdser en interessanter. En, het biedt ons kansen want uit onderzoek blijkt dat veel niet-leden van de Bibliotheek een lidmaatschap overwegen na introductie van de Nationale Bibliotheekpas.

Als gezamenlijke bibliotheken van Nederland gaan we deze propositie overbrengen bij al onze (potentiële) leden. Daarom is communicatie vanuit elke lokale Bibliotheek van groot belang!

Communicatie rond Gastlenen fase 1 - jan 2016

Toen Gastlenen fase 1 van start ging is er vanuit het project gezorgd voor een toolkit met diverse middelen voor de communicatie richting klant én medewerkers van de bibliotheek.

Er is een aantal instructiefilms gemaakt om het gastlenen op een leuke en toegankelijke manier onder de aandacht te brengen. Ook in de vervolgstappen die er komen willen wij diverse communicatiemiddelen voor zowel de interne als de externe communicatie verzorgen.

 

 

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 19 februari 2018