Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Leescampagnes

Het CPNB organiseert leescampagnes waaraan de bibliotheken meedoen.

De VOB is heeft weer convenant afgesloten met CPNB voor de periode 2016-2018 waardoor bibliotheken mee kunnen blijven doen.

Boekenweek in bibliotheek

De Boekenweek vindt elk jaar plaats in maart. De Openbare Bibliotheken grijpen dit evenement jaarlijks aan om u de mooiste boeken te presenteren die zij in huis hebben. Ook organiseren bibliotheken door het hele land heen veel activiteiten.

Spannende Boekenweken

Elke jaar in juni zijn het de Spannende Boeken Weken.

Kinderboekenweek

In oktober vindt de Kinderboekenweek plaats. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in.

Nederland Leest

Tijdens dit jaarlijkse evenement in de maand november staat niet één boek meer centraal maar één thema waarover mensen in de bibliotheek met elkaar in gesprek gaan. Het uitgangspunt is de bibliotheek als centrum van ontmoeting en debat.

De leesbevorderingscampagne Nederland Leest is voor het eerst gehouden in 2006. Samen met het Campagneteam van de VOB heeft de CPNB in 2016 gewerkt aan een vernieuwd concept.

Nog meer campagnes

Naast deze campagnes organiseert de CPNB nog veel meer campagnes waar bibliotheken voor uitgenodigd worden om mee te doen.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 17 mei 2018