Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Campagnes

Naast de CPNB leescampagnes doen bibliotheken mee aan andere campagnes.

Landelijke tournee De Mensenbieb - feb 2018

Voor de campagne 'Lees met andermans ogen' kunnen bibliotheken zich opgeven voor een bezoek van de Mensenbieb. De Mensenbieb is een bibliotheek van mensen. Bij ons 'leen' je levende boeken. De boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. De tournee is tussen 1 april 2018 en 31 maart 2019. Aan deelnemende bibliotheken wordt een eigen bijdrage gevraagd.
Bent u geïnteresseerd in een editie van de Mensenbieb? Bekijk het informatieblad 'Deelname tournee Mensenbieb' en geef u voor 7 maart 2018 op.

Lees met andermans ogen

De campagne Lees met andermans ogen van de Leescoalitie is bedoeld om iedereen in Nederland uit te nodigen om eens (vaker) een boek te lezen over iemand die anders is dan zijzelf. De aanmoediging: 'Lees met andermans ogen' is ontleend aan een citaat van Gerrit Komrij: "Goede literatuur bezit het vermogen ons met andermans ogen te laten zien."

Doe mee aan Nationale Voorleeslunch

Op donderdag 1 oktober de Internationale Dag van de Ouderen vindt de Nationale Voorleeslunch plaats. Bekende en onbekende Nederlanders lezen die dag voor aan ouderen door het hele land. De Leescoalitie roept bibliotheken op om een Voorleeslunch te organiseren en de band met hun oudere leden aan te halen.

Week van de Mediawijsheid

Logo Week van de Mediawijsheid

In de derde week van november staat de Week van de Mediawijsheid centraal. Bibliotheken vormen als Huizen van de Mediawijsheid een plek waar ouders en kinderen terecht kunnen voor vragen, ondersteuning en activiteiten op het gebied van mediawijsheid.

Week van de Alfabetisering

Logo van Week van de Alfabetisering

Op 8 september is het Wereldalfabetiseringsdag. In de week rond deze dag organiseren onder andere bibliotheken evenementen rondom taal en geletterdheid in de Week van de Alfabetisering.

De VakantieBieb

logo vakantiebieb van KB

De VakantieBieb-app van de Bibliotheek omvat een grote selectie Nederlandse e-books, met voor ieder wat wils. De campagne richt zich op openbare bibliotheken, het basisonderwijs en de eindgebruiker.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2018