Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Campagnes

Naast de CPNB leescampagnes doen bibliotheken mee aan andere campagnes.

Lees met andermans ogen

De campagne Lees met andermans ogen is bedoeld om iedereen in Nederland uit te nodigen om eens (vaker) een boek te lezen over iemand die anders is dan zijzelf. De leescoalitie organiseert onder andere een tournee van de Mensenbieb langs alle twaalf provincies om de campagne tot leven te brengen. 

De aanmoediging: 'Lees met andermans ogen' is ontleend aan een citaat van Gerrit Komrij: “Goede literatuur bezit het vermogen ons met andermans ogen te laten zien.”

Leescoalitie

De Leescoalitie is een samenwerkingsverband tussen het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB), CPNB, Stichting Lezen, de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) en Stichting Lezen & Schrijven.

De VakantieBieb

logo vakantiebieb van KB

De VakantieBieb-app van de Bibliotheek omvat een grote selectie Nederlandse e-books, met voor ieder wat wils. Voor het derde jaar organiseert de Bibliotheek een campagne rondom de VakantieBieb. De campagne richt zich op openbare bibliotheken, het basisonderwijs en de eindgebruiker. Online zal de VakantieBieb flink onder de aandacht worden gebracht via e-mailings, online advertenties en sociale media:

  • Eind april staat de landingspagina www.vakantiebieb.nl online
  • Eind mei is bekend welke boeken in de VakantieBieb-app komen
  • Begin juni is de VakantieBieb-app beschikbaar.

Ruim voor de zomervakantie ontvangen bibliotheken promotiemateriaal om de VakantieBieb onder de aandacht te brengen bij hun leden. Extra promotiemateriaal komt beschikbaar via een bestelwebsite. Verder gaat er eind april een mailing uit naar alle basisschooldirecteuren in Nederland over de VakantieBieb-app. Mail naar de KB o.v.v. 'VakantieBieb'.

Doe mee aan Nationale Voorleeslunch

Op donderdag 1 oktober de Internationale Dag van de Ouderen vindt de Nationale Voorleeslunch plaats. Bekende en onbekende Nederlanders lezen die dag voor aan ouderen door het hele land. De Leescoalitie roept bibliotheken op om een Voorleeslunch te organiseren en de band met hun oudere leden aan te halen.

Vaders Voor Lezen

De campagne 'Vaders Voor Lezen' is een vervolg op het Jaar van het Voorlezen. De Leescoalitie wil mannen enthousiast krijgen om meer zelf te lezen en voor te lezen aan hun (klein)kinderen.

Leescoalitie

De Leescoalitie is een samenwerkingsverband tussen het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB), CPNB, Stichting Lezen, de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) en Stichting Lezen & Schrijven.

Week van de Alfabetisering

Logo van Week van de Alfabetisering

Op 8 september is het Wereldalfabetiseringsdag. In de week rond deze dag organiseren onder andere bibliotheken evenementen rondom taal en geletterdheid in de Week van de Alfabetisering.

Week van de Mediawijsheid

Logo Week van de Mediawijsheid

In de derde week van november staat de Week van de Mediawijsheid centraal. Bibliotheken vormen als Huizen van de Mediawijsheid een plek waar ouders en kinderen terecht kunnen voor vragen, ondersteuning en activiteiten op het gebied van mediawijsheid.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 17 januari 2018