Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Bibliotheek in de media

Bent u in staat om de juiste lokale politici met uw boodschap te benaderen en te overtuigen van het belang van de bibliotheek?

Met goede voorbeelden, inspiratie en instrumenten helpt de VOB u op weg om uw bibliotheek op de kaart te zetten. En verzamelen we hieronder uitspraken uit het nieuws. In het nieuwsarchief 'De bibliotheek in de media' vindt u minder recente berichten.

"Bibliotheek is veel meer dan boeken uitlenen" - 22 mei

Het AD bericht naar aanleiding van het jaarverslag 2016 van Bibliotheek Zoetermeer 'Bibliotheek is veel meer dan boeken uitlenen'.

"Rooise bieb gaat erop vooruit" - 19 mei

Samenvoeging van de Rooise Bibliotheek met Veghel en Schijndel als bibliotheken Meie­rijstad met de filialen Uden, Oss, Bernheze en Landerd betekent een grotere collectie, meer activiteiten en samenwerking met diverse organisaties. Meer informatie in het Eindhovens Dagblad.

Nederland Leest 'Ik Robot' - 18 mei

'Ik, robot' van de Amerikaan Isaac Asimov (1920-1992) is het boek van de komende editie van Nederland Leest, de jaarlijkse campagne om iedereen aan het zelfde boek te krijgen en er gesprekken over te ontlokken. Lees 'Robotica' dit jaar thema Nederland Leest' van Nu.nl, 'Sciencefictionbundel 'Ik, Robot' dit jaar gratis uitgedeeld tijdens Nederland Leest' uit de Volkskrant en 'Robots moeten Nederland aan het lezen krijgen' van het AD.

"Bibliotheek in Eindhoven als studiemekka" - 18 mei

Het Eindhovens Dagblad bericht dat rond iedere examen- of tentamenperiode, de de Witte Dame aan de Emmasingel vol zit met studerende jongeren. De bibliotheek speelt daar nu slim op in door de service uit te breiden.

'Taalhuis Laarbeek: voor wie moeite heeft met lezen en schrijven" - 15 mei

In de bibliotheek van Beek en Donk is maandag het Taalhuis Laarbeek geopend. Het komt voort uit een convenant dat bedrijven en instellingen hierover twee jaar geleden sloten. Lees de ontwikkelingen in het Eindhovens Dagblad.

"Efficiënt studeren doe je bij CODA zonder telefoon" - 12 mei

Vanwege de eindexamentijd biedt het Apeldoornse CODA het gratis studieprogramma 'StudyShare' aan. Lees hier het artikel uit het AD.

"Innovatieve digi-speeltuin in de bibliotheek Nieuwe Veste Breda"- 11 mei

Op 12 mei wordt in bibliotheek Nieuwe Veste officieel de innovatiespeeltuin geopend met de creative werkplaats Makersbase. Lees hier het artikel uit het AD, over deze ambachtsplek in de bieb.

"Examens beginnen: blokken in de bieb en vertrouwen van ouders" - 10 mei

De eindexamens beginnen vandaag en dus zitten de bibliotheken vol met scholieren die zich voorbereiden. NOS verslaggever Roel Pauw nam een kijkje bij Bibliotheek het Eemhuis in Amersfoort.

"Bieb heeft de sleutel voor geletterdheid" - 9 mei

Laaggeletterdheid is te voorkomen door onderhoud van lezen en schrijven. Kees Broekhof pleit in dit opinie artikel in de Volkskrant, voor aanpak via bibliotheken.

Arbeidsbureau 2.0 in bibliotheek Middelharnis - 6 mei

Het AD bericht dat de gemeente, ondernemers en onderwijsinstellingen gaan samenwerken om op één centrale plek werkzoekenden, bedrijven en onderwijs sneller aan elkaar te koppelen. Die centrale plek is de bibliotheek. 

Rol bibliotheek verandert - 30 apr

Van boeken voor arbeiders naar de zonnegroet en belastingadvies: rol bibliotheek verandert. De bibliotheek is allang niet meer de plek waar je alleen boeken leent. Al denken veel mensen dat nog steeds wel, zo blijkt uit recent imago-onderzoek van de bibliotheek Eindhoven. Bekijk hier de reportage van omroep Brabant.

"Strak studieregime om te leren voor de examens in bieb Raalte" - 26 apr

StudyShare geldt als een super simpele, maar krachtige manier om je hoofd bij het leren te houden. Volgens deze methode kunnen scholieren zich in mei gratis voorbereiden op hun examens in de bibliotheek van Raalte. Lees hier het artikel uit De Stentor.

"Uitkeringsgerechtigden krijgen taalles in bibliotheek Zierikzee" - 26 apr

Voor 48.000 euro richt de gemeente een Taalpunt in binnen de Zierikzeese bibliotheek. Daarnaast wordt 5000 euro uitgetrokken voor taallessen elders. Lees hier het artikel van de Provinciale Zeeuwse Courant.

"Prinses Laurentien opent Stadkamer" - 20 apr

Prinses Laurentien heeft donderdag 20 april de nieuwe Stadkamer aan de Zeven Alleetjes officieel geopend. bekijk de reportages van DeStentor en RTV Oost of lees het artikel in De Peperbus.

"Een bibliotheek ingericht als een soort huiskamer" - 13 apr

Elke week interviewt Metro een Amsterdammer die de stad kleur geeft. Meliha Koyluoglu (36), is teamleider van drie bibliotheekvestigingen in Amsterdam-Noord. Lees hier het interview waarin ze haar gedachten deelt over de plek van de bieb in onze samenleving.

"Koning op verrassingsbezoek in Ter Apel" - 4 apr

In de bibliotheek in Ter Apel sprak de koning met inwoners over leefbaarheid en of ze zich thuis voelen. Ook was hij benieuwd naar initiatieven om meer met elkaar in contact te komen. RTV Noord maakte een item over het bezoek aan de bibliotheek en ook Dagblad van het Noorden besteedde er aandacht aan.

"FabLab: waar techniek en creativiteit samenkomen" - 2 apr

Vrijdag 31 maart opende robot Fabienne de nieuwste attractie van de Bibliotheek Drachten: het FabLab. Drachtster Courant was erbij.

"OBA opent kleinste vestiging van Amsterdam" - 31 mrt

Aan het Mosplein in Amsterdam-Noord opent zaterdag 8 april de kleinste vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Lees hier het artikel uit Het Parool. 

"Bibliotheek Dommeldal nieuwe partner bieb Heeze-Leende" - 30 mrt

Bibliotheek Dommeldal neemt per 1 januari het werk van Bibliotheek De Kempen in Heeze-Leende over. In de nieuwe opzet wordt de rol van de bibliotheek verbreed van boekenuitleen naar een sociaal-culturele marktplaats met aansluitende activiteiten. Lees hier het artikel uit het Eindhovens Dagblad.

"Meer aandacht voor taalvaardigheid jeugd in Kop van Overijssel" - 27 mrt

Kindcentrum Willem Alexander, basisschool De Samensprong in Steenwijk, basisschool De Rolpaal in Blokzijl en de Bibliotheek Kop van Overijssel gaan intensief samenwerken om de taalvaardigheid en leesmotivatie van kinderen te verbeteren. Lees hier het artikel uit de Stentor.

"Hoofdrol Hengelo bij onderzoek naar positief effect VoorleesExpress" - 27 mrt

Kinderen met een taalachterstand uit Hengelo spelen de hoofdrol in het landelijk onderzoek naar het effect van de VoorleesExpress. Lees hier het artikel uit Tubantia.

"Asser plan om laaggeletterden weg naar taalhuis te wijzen" - 13 mrt

Een speciale projectgroep in Assen wil laaggeletterden helpen de weg naar het taalhuis dat in mei opent in DNK. In Assen zijn bijna 10.000 mensen laaggeletterd. In Drenthe ruim 73.000 mensen. Lees hier het artikel uit het Dagblad van het Noorden.

"Bezuiniging 2 ton bieb van de baan" - 8 mrt

De 2 ton bezuiniging voor de bibliotheek in Neder-Betuwe is van de baan. Ook blijft de gemeente bij de Bibliotheek Rivierenland. Dat is de inzet van de coalitiepartijen SGP, CDA en VVD. Lees hier het artikel uit De Gelderlander

Bekijk hier het item "CDA: Forse bezuinigingen op bieb wat ons betreft van tafel", dat omroep Gelderland op 3 maart maakte.  

"Laaggeletterdheid aangepakt in De Wolden" - 3 mrt

De Wolden bindt de strijd aan met laaggeletterdheid in de gemeente. In de vier bibliotheken komen zogeheten Taalpunten. Lees het artikel in het Dagblad van het Noorden.

"Bieb en lezer blij met boetevrij" - 2 mrt

De Groninger bibliotheken schaften drie maanden geleden de boetes voor te laat terugbrengen af. Medewerkers en klanten zijn tevreden. ,,We hebben ons meer zorgen gemaakt dan nodig.’’ lees hier het artikel uit het Dagblad van het Norden.

"Virtuele tour door de geschiedenis" - 1 mrt

Het AD schreef 'Virtuele tour door de geschiedenis', over het nieuwe Virtual Reality (VR) laboratorium van Coda in Apeldoorn.

"De bieb is weer helemaal in" - 20/23 febr

De regiokranten van het AD pakken met de bibliotheken uit naar aanleiding het Wob-verzoek aan ministerie van OCW. 

In het AD | Den Bosch het artikel over "Ik ben samen': Dat boek wel en dat boek niet" op 26 februari.

In het AD | Hengelo een artikel over "Videotheek is dood: leve de bibliotheek in Hengelo" op 23 februari.

In het AD | Zoetermeer het artikel "De bieb is weer helemaal in" met bibliotheek Zoetermeer op 20 februari.

In het AD | Den Haag het artikel over "De bieb is weer helemaal in" met de bibliotheek Den Haag op 20 februari.

In het AD | Westland het artikel over "De bieb is weer helemaal in" met de bibliotheek Westland op 20 februari.

In het AD | Arnhem het artikel 'Bibliotheken Arnhem steeds populairder bij jeugd' op .

In het AD | Zeeland het artikel over  "De Zeeuw is vaak lid van de bieb" met de bibliotheken in regio Zeeland op 20 februari.

In het AD | Zwolle (de Stentor) het artikel over "Bibliotheek populair in Zwolle" op 16 februari.

In het Ad | Hengelo een artikel over "Hengelo in top 3 best bezochte bibliotheken" op 15 februari.

"Meest fanatieke bibliotheekbezoekers wonen in Enschede" - 17 feb

De meest fanatieke bibliotheekbezoekers wonen in Enschede. Dat blijkt uit een overzicht van LocalFocus op basis van cijfers van de Koninklijke Bibliotheek uit 2015. Lees hier het artikel van RTV Oost.

"CODA eerste bibliotheek met Virtual Reality Lab" - 21 feb

CODA opent op 28 februari als eerste bibliotheek in Nederland een Virtual Reality Lab. Lees hier het artikel van Apeldoorn Direct. 

"Wethouder wil iedereen bij regiobieb houden" - 21 feb

Wethouder Han Looijen van Zaltbommel hoopt dat het rapport Maasdriel en Neder-Betuwe overtuigt om bij de Bibliotheek Rivierenland te blijven. "We hebben in de Regio afgesproken dat we laaggeletterdheid gaan bestrijden. Daar heb je iedereen bij nodig." Lees hier het artikel uit De Gelderlander.

"Brouwer (PvdA): elk dorp een eigen ontmoetingsplek" - 18 feb

Om Drenthe beter te vertegenwoordigen in Den Haag heeft Harm Brouwer (PvdA) een manifest opgesteld. Eerste actie: elk dorp een ontmoetingsplek. Lees hier het artikel uit het Dagblad van het Noorden.

"Aparte stilteruimtes in bibliotheek het Eemhuis" - 3 feb

Bibliotheek Het Eemhuis aan het Eemplein hoopt in september een aantal stilteruimtes in gebruik te nemen, omdat er onder de bezoekers steeds meer behoefte is aan in stilte werken. Lees hier het artikel uit het AD

Jeugd in de bieb - 31 jan

Bekijk de korte reportage "Biebpunten op scholen werken: uitleencijfers nemen toe" van Studio 40, over de biebpunten op basisscholen in Eindhoven.

De Oba-filialen haalden het nieuws met de kop "OBA-filialen krijgen 3D-printers en lasersnijders voor de jeugd". Zowel Het Parool als AD publiceerde dit bericht.

"Korten op bieb leidt tot meer jeugdleden in Helmond en Eindhoven" - 28 jan

Door bezuinigingen vervingen de bibliotheken in Helmond en Eindhoven wijkvestigingen door schoolfilialen. Het aantal kinderleden neemt toe, maar steeds minder volwassenen weten de weg naar de bieb te vinden. 

Dit artikel verscheen zowel in het Eindhovens Dagblad als in het AD

"Bibliotheek Veendam maakt inhaalslag" - 28 jan

De bibliotheek in Veendam moet 50.000 euro bezuinigen. Hoe, dat wordt nader bekeken. Eén ding staat vast: het karakter van de bieb verandert. Dagblad van het Noorden kopte 'Bibliotheek Veendam maakt inhaalslag'. 

Bibliotheek Tilburg zoekt wijken en dorpen op met Places to bieb - 27 jan

Bibliotheek Midden-Brabant lanceert een nieuw initiatief: Places to bieb. Geen vestigingen met vaste openingstijden, wel boeken en collecties op maat voor dorp of wijk in een bestaande locatie. Het artikel verscheen zowel in AD als in het Brabants Dagblad.

Jongeren in de bieb - 26 jan

En het blijft maar doorgaan met aandacht voor jongeren in de bibliotheek.

Het NOS Journaal heeft vanaf het ontbijtnieuws tot het 8 uur avond journaal het item over uitleningen en jeugd herhaald.

Volkskrant heeft een mooie reportage 'Jongeren herontdekken de bieb - om te leren en te chillen' geplaatst waarin onze directeur Arthur Schellekens aangehaald wordt.

Trouw komt met 'Bieb heeft jeugd meer te bieden dan boeken alleen' en het Reformatorisch Dagblad schreef 'Meer jeugdleden voor bibliotheek dankzij baby's'. 

NRC combineerde het bericht met de opening van de nieuwe bibliotheek in Delfshaven en kopte 'Zelfde budget, meer bibliotheken'. 

BN De Stem kopte 'Naar de bieb gaan zit sneller in het systeem'.

"Bibliotheek krijgt steeds meer jongeren over de vloer" - 25 jan

Het Parool en AD berichten dat bibliotheken het aantal jeugdleden ziet toenemen. "Zij leenden in 2015 samen 38 miljoen keer een boek uit, 2 miljoen meer dan het jaar daarvoor. Daarmee zijn jeugdboeken voor het eerst populairder dan boeken voor volwassenen."

Het bericht is onder andere opgepakt door de NOS 'Dankzij jongeren lenen bibliotheken weer meer boeken uit', RTL nieuws 'Jongeren lenen weer meer boeken bij de bieb', NRC.nl 'Het gaat (iets) beter met de bibliotheek', Binnenlands Bestuur 'Bussemaker: bibliotheek heeft zichzelf heruitgevonden', Teletekst 'Bibliotheken lenen meer boeken uit', Nu.nl 'Jongeren lenen meer boeken in de bibliotheek', Rijksoverheid.nl 'Bibliotheken lenen meer dan 77 miljoen boeken uit', Metronieuws.nl 'Jongeren halen bibliotheek uit het slop'.

Ook regionaal is het nieuws overgenomen door onder andere het Eindhovens Dagblad 'Jongeren weten bibliotheek steeds vaker te vinden', Noord Holland Nieuws 'Jeugd weer vaker naar de bibliotheek', De Stentor 'Jongeren weten bibliotheek steeds vaker te vinden', Breda Vandaag 'Jeugd weet Bredase bieb weer te vinden'.

Omroep Brabant maakte een reportage 'Gratis wifi en hulp bij huiswerk om jongeren naar de bibliotheek te lokken' evenals NOS Jeugdjournaal 'Steeds meer kinderen naar de bieb'.

"Vijfduizend Groningers kunnen op taalles" - 25 jan

RTV Noord bericht dat de gemeentes Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond gaan taallessen aanbieden aan mensen die niet kunnen lezen en schrijven. Tien procent van de inwoners laaggeletterd. Dat aantal wijkt niet erg af van het gemiddelde in Nederland, volgens Stichting Lezen & Schrijven.

De NOS nam het bericht over 'Taalles voor vijfduizend Groningers die niet kunnen lezen of schrijven'.

Nationale Voorleesdagen 2017 - 23 jan

In aanloop naar de Nationale Voorleesdagen zijn de bibliotheken veel in het nieuws. Zie hieronder enkele voorbeelden.

Omroep Zeeland maakte een item in bibliotheek Oosterschelde, de Groninger Gezinsbode kopte "Aftrap Nationale Voorleesdagen in bibliotheken Stad". "Voorlezen prikkelt de fantasie" kopte RODI

Op nu.nl staat een bericht over over bibliotheek Vlissingen, in de Hoogeveensche Courant over bibliotheek Hoogeveen en op Studio 040 over de Eindhovense bibliotheek en bibliotheek Dommeldal.

"CDA-leider Sybrand Buma morgen in Gouda" - 18 jan

Het AD bericht dat Sybrand Buma op 19 januari, Erna Staal de nieuwe directeur van de Chocoladefabriek zal ontmoeten. Hij zal haar, samen met CDA Gouda, appeltaart aanbieden om waardering uit te spreken voor het feit dat de bibliotheek onlangs werd uitgeroepen tot 'Beste Bibliotheek'. Lees het artikel

"Fusie Bieb, Babel en Muzerije in Den Bosch heeft tijd nodig" - 17 jan

Nan van Schendel verruilde in augustus de succesvolle bibliotheek in Gouda voor de Bossche Stadsbibliotheek. Daar kan de nieuwe directeur stevig aan de bak. ,,Sommige dingen verzin je niet van tevoren.” Lees hier het artikel uit het Brabants Dagblad. Het artikel stond ook in het AD.

"Bibliotheek op Neude wordt bruisend stadspodium" - 16 jan

Directeur van de bibliotheek Utrecht Ton van Vlimmeren werd door het AD geïnterviewd over de verhuizing naar het oude postkantoor aan de Neude. Lees hier het artikel. 

"Gratis bibliotheekpas voor Groningse minima" - 13 jan

Het gratis bibliotheekabonnement was er al voor kinderen en jeugd tot 18 jaar. Het abonnement kan vanaf nu ook aangevraagd worden door volwassenen met een Stadjerspas. Lees hier meer over de gratis bibliotheekpas voor Groningse minima.

"Prinses Laurentien leest voor in bibliotheek" - 11 jan

Prinses Laurentien leest op woensdag 25 januari voor in de nieuwe bibliotheek in Almere-Stad. Dat doet ze in het kader van De Nationale Voorleesdagen.

De vooraankondiging werd opgepakt door Omroep Flevoland, Leidsch Dagblad en de EO.

"Ouderen in Oosterhout steeds digitaler: 60% online actief" - 11 jan

Oosterhoutse ouderen maken vaker gebruik van internet. Er is echter een flinke groep 70-plussers die afhaakt. ,,En dat is erg jammer", zegt Theo Peeters, directeur van bibliotheek Theek 5.
Lees hier het hele artikel uit BN DeStem.

"OBA benoemt eerste kinderdirecteur" - 11 jan

Dominique van Hoof (9) is hiermee de eerste kinderdirecteur voor de bibliotheek ooit. In haar functie zal ze onder meer jeugdactiviteiten bedenken, evenementen openen en vloggen. 'Misschien houd je niet van lezen, ben je dyslectisch of vind je het moeilijk omdat Nederlands een nieuwe taal voor je is. Of omdat je thuis ook nog een andere taal spreekt. Ik wil lezen leuk maken voor iedereen, dat wordt mijn missie'

Het nieuws werd onder andere opgepakt door AT5, AD en Het Parool.

"Delfshaven krijgt bibliotheek nieuwe stijl" - jan 2017

RTV Rijnmond maakte een item over de vernieuwde bibliotheek in Delfshaven. De komende twee maanden worden er in Rotterdam vier nieuwe bibliotheken geopend. In anderhalf jaar tijd moeten dat er zelfs zes, mogelijk zeven zijn.

Bekijk op youtube het item van RTV Rijnmond.

Lees ook het artikel 'Aboutaleb opent bibliotheek 3.0 in Delfshaven' van Metro.

2016

"Bibliotheken richten zich op nieuwe toekomst: niet enkel meer uitlenen" - 22 dec

Het AD plaatste op 22 december een artikel over de activiteiten van de Bibliotheek in Utrecht, in aanloop naar de verhuizing naar het oude postkantoor. "De uitleencentrale richt zich op een nieuwe toekomst met debatten, gastsprekers, taal- en computerlessen en spreekuur voor buurtbewoners." 

Column Diefstal van Marjan Berk en reacties VOB en VvL - 21 dec

Op woensdag 21 december verscheen in het AD een column van Marjan Berk over leenrecht en de bibliotheken met de titel 'Diefstal'

In reactie schreef Francien van Bohemen namens de VOB op 27 december een open brief aan Marjan Berk.

De Vereniging van Letterkundigen reageerden op 29 december door middel van een open brief aan de VOB.

"Bibliotheken krijgen meer mogelijkheden om e-books uit te lenen" - 23 nov

Naar aanleiding van de uitspraak van het Europees Hof waarin vastgesteld is dat het leenrecht van een e-book gelijk is aan dat van een papieren boek, publiceerde de Consumentenbond het artikel 'Bibliotheken krijgen meer mogelijkheden om e-books uit te lenen'.

"Bibliotheken mogen e-books uitlenen als papieren boeken" - 10 nov

De VOB is blij met de uitspraak van het Europees Hof en heeft het persbericht 'Europees Hof besluit: 'Leenrecht e-book aan papieren boek' op 10 november uitgedaan.

Het bericht is onder andere opgepakt door NU.nl 'Bibliotheken mogen e-books uitlenen als papieren boeken', Volkskrant met 'Bibliotheken winnen slag om e-book, Telegraaf met 'Hof: e-boek uit bieb is als papieren boek', RTL Z met 'Bibliotheken mogen e-boeken blijven uitlenen', Nederlands MediaNetwerk 'Leenrecht e-book gelijk aan papieren boek', INCT.nl met 'Bibliotheken mogen e-books uitlenen, Europees Hof van Justitie heeft uitspraak gedaan', ereaders.nl met 'Bibliotheken mogen e-books op dezelfde manier uitlenen als papieren boeken', Tweakers met 'Europese Hof stelt e-books gelijk aan papieren boeken bij uitlening', Bright.nl met Bibliotheken mogen e-books blijven uitlenen,

"Bibliotheken klimmen uit dal" - 29 okt

Na jaren van forse dalen klimmen de bibliotheken uit het dal. De laatste twee jaar is het aantal boeken dat jaarlijks wordt uitgeleend gestabiliseerd op ruim 78 miljoen. Dit meldt het ANP Video. Nu.nl nam het bericht over "Bibliotheken zien stabilisering uitleen en leden".

"Bibliotheken stellen collecties en professionele medewerkers aan scholen ter beschikking en daar wordt gretig gebruik van gemaakt'', aldus Francien van Bohemen van de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Bekijk het interview op Youtube.

"Er is meer leven in de bibliotheek" - 27 oktober

De bibliotheek is veranderd. Geen rustige leeszaal maar een levendige ontmoetingsplek volgens de Gelderlander op 27 oktober.

"Internet vergroot de ongelijkheid tussen laag- en hoogopgeleiden" - 1 juli

In het FD een artikel over hoe internet de ongelijkheid tussen laag- en hoogopgeleiden vergroot op 1 juli 2016. Onze bibliotheken komen ook aan bod over de samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken om de achterblijvers trainingen aan te bieden in bibliotheken.

"Geen vrijwilligers, geen bieb meer" - 23 juni

In de Volkskrant staat een artikel op 23 juni over personeel en vrijwilligers in openbare bibliotheken. "Steeds meer bibliotheken gaan daartoe over, gedwongen door gemeentelijke bezuinigingen" kopt de Volkskrant.

'De Feiten: Minder boeken, maar meer jongeren in de bieb' - 11 juni

Op zaterdag 11 juni 2016 een prachtige spread in het Nederlands Dagblad over 'De Feiten: Minder boeken, maar meer jongeren in de bieb'.

U vindt meer over ontwikkelingen en trends op 'Bibliotheken in Nederland'.

'Bed, bad, brood en bieb' - 10 juni

In VNG Nieuwsbrief van 10 juni aandacht voor 'Bed, bad, brood en bieb' hoe bibliotheken kunnen bijdragen aan integratie vluchtelingen.

KinderManifest: de mening van kinderen telt - 30 mei

Op 30 mei is KinderManifest getekend en aangeboden tijdens een interview aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Aandacht voor wat kinderen belangrijk vinden op BNR en Gijs 2.0 op NPO Radio 2. Verder heeft ANP het bericht 'Politici en ouders luister naar kinderen' uitgezet dat is opgepikt door Telegraaf en Reformatorisch Dagblad. Het AD kwam met 'Benjamin leest de Europese ministers de les'.

Is de commerciële bieb wel een bieb? - 25 mei 2016

RTL Z heeft een item gemaakt over de commerciële bieb.

'Vrijwilligers willen niet in zee met commerciele bieb-beheerder' - 17 mei

Artikel 'Vrijwilligers willen niet in zee met commerciele bieb-beheerder' in het Utrechts Nieuwsblad (AD) van 17 mei over gemeente Lopik die Karmac wil inschakelen.

'Dringen voor plekje in de bieb: 'Iedereen hier wil slagen' - 10 mei

Op het RTL Nieuws van 10 mei 2016 van 19.30 komen de OBA en Bieb K aan het woord over de veranderende rol van de bibliotheek. In het item 'Dringen voor plekje in de bieb: 'Iedereen hier wil slagen' gaat het over scholieren en studenten die de bibliotheek opzoeken voor een studieplek.

Ook NOS op 3 besteedt hier aandacht aan met item 'Scholieren: Drukte in de bieb'.

'Het is dringen voor een stilteplek' - 7 mei 2016

"Met het eindexamen in zicht zoeken scholieren vrijwillig toezicht op - in de bibliotheek. Weg van de sociale media." NRC over studieplekken in de bibliotheek.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 24 mei 2017