Grijp de bibliotheekwet als kans

De Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen (Wsob), kortweg bibliotheekwet, geeft u ook kansen die u kunt gebruiken bij het beïnvloeden van uw lokale democratische proces.

De Wsob laat zich lezen als een beleidsstuk. Er is veel ruimte voor lokale invulling en lokaal maatwerk.

Workshop 'In gesprek met uw gemeente(n)' - nov 2015

Op 9 november organiseerde de VOB de workshop 'In gesprek met uw gemeente(n)'. Bibliotheken en opstellers van de VNG handreiking 'Lokaal Bibliotheekwerk' bekeken de mogelijkheden die de handreiking biedt voor het gesprek tussen gemeente en bibliotheek.

Bekijk de presentaties:

• 'VNG Handreiking voor gemeenten - Ook nuttig voor bibliotheken?' Rento Zoutman (DSP Groep)
  • 'Hervorming bibliotheekwerk Nijmegen' - Nathalie van den Dobbelsteen (beleidsambtenaar gemeente Nijmegen)
  • Marina Zwaan (directeur Cultuurpunt Altena)

Handreiking 'Bibliotheekwerk' VNG verschijnt - apr 2015

Op 15 en 16 april presenteert de Verneniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan haar leden, de gemeenten, een nieuwe handreiking 'Bibliotheekwerk'.

'Grijp de kansen van de nieuwe bibliotheekwet!' is uit - feb 2015

De VOB heeft de brochure 'Grijp de kansen van de nieuwe bibliotheekwet!' uitgebracht. Hoe kunt u de bibliotheekwet gebruiken voor de positionering van uw bibliotheek? De brochure gaat in op de wet in grote lijnen, de rechtspositie van de lokale bibliotheek en tips voor acties en promotie.
U kunt 'Grijp de kansen van de nieuwe bibliotheekwet!' downloaden op De VOB/Informatie en publicaties.

Workshops - mrt 2015

De workshops 'Grijp de bibliotheekwet als kans' hebben op 5 maart 2015 en 5 en 17 november 2014 plaatsgevonden. Inspirerende verhalen, verstandige adviezen en management van de verwachtingen. En een levendige discussie over wat de Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen (Wsob) nou wel en niet kan betekenen voor u als bibliotheekdirecteur.

Presentaties

De presentaties van de sprekers kunt u hier vinden:

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 04 september 2017