Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Verkiezingen

De maatschappelijke waarde van de bibliotheek zowel landelijk als lokaal op de kaart zetten is onmisbaar. In aanloop naar de naderende verkiezingen helpt de VOB u hier graag mee.

Met welke creatieve en opvallende acties speelt u uw bibliotheek lokaal in de kijker? Kijk voor inspiratie eens bij bibliotheek in de media.

Onze pagina Feiten&cijfers u een overzichtelijke verzameling van het cijfermateriaal uit onze branche. Zoals bijvoorbeeld de factsheet 'Bibliotheken en vaardigheden in Nederland'.

VNG: Uitnodiging aan het nieuwe kabinet - jan 2017

“Wij gaan er vanuit dat het nieuwe kabinet met ons als partners samenwerkt, denkt en doet, vanuit de wensen, verwachtingen en behoeften van onze inwoners” aldus de VNG. De gemeenten hebben vier speerpunten waarbij ze de samenwerking en het partnerschap van het nieuwe kabinet actief opzoeken. 

Lees hier de volledige uitnodiging aan het nieuwe kabinet.

De Issuekalender - jan 2017

Zet de bibliotheek lokaal in de kijker door een creatieve draai te geven aan een landelijke themadag of -week. De Issuekalender 2017 bevat een uitgebreid overzicht van maatschappelijke initiatieven die in 2017 plaatsvinden.

Checklist Gemeenteraadsverkiezingen 2018 - dec 2016

In de meeste gemeenten worden in 2018 weer Gemeenteraadsverkiezingen gehouden. In 2017 zorgt u er natuurlijk voor dat de bibliotheek in uw gemeenten weer stevig op de kaart staat. Gebruik onze checklist voor een goede voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Partijprogramma's Tweede Kamerverkiezingen 2017 - dec 2016

Op 15 maart worden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden en verschillende politieke partijen zien de openbare bibliotheek als partner ter versterking van hun visie. Deze passages uit de verkiezingsprogramma's hebben wij voor u op een rijtje gezet.  

Nog werk te doen bibliotheken! - dec 2016

Bekijk de blog van Mark Deckers over taalvaardigheid en digitale vaardigheid en de bibliotheek als 'Universiteit van de straat'.

Inspiratiegids voor lokaal beleid LKCA - dec 2016

In de 'Inspiratiegids voor lokaal beleid' delen veertig burgemeesters, wethouders, raadsleden en gemeenteambtenaren van grote en kleine Nederlandse gemeenten, hun positieve ervaringen met kunst en cultuur delen. De bestuurders en ambtenaren hebben onder andere zorg, welzijn, gebiedsontwikkeling of werkgelegenheid in hun portefeuille en lichten toe welke rollen artistieke en culturele initiatieven kunnen spelen in actuele, gemeentelijke vraagstukken. 

De inspiratiegids is een uitgave van het Landelijke Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA).

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 01 februari 2017