Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Europese Unie en bibliotheken

De bibliotheek binnen Europa op de kaart zetten, is belangrijk.

Bibliotheken ondersteunen als publieke instellingen het democratisch proces zowel in Nederland als Europa.

VOB ondersteunt London Manifesto Copyright Reform - mrt 2015

De VOB heeft het London Manifesto for Fair Copyright Reform for Libraries and Archives in Europe ondertekend. LACA (Libraries and Archives Copyright Alliance) en CILIP (Chartered Institute of Information Professionals) zijn het het manifest gestart met 10 punten voor copyright hervorming in Europa.

Informeren EP over openbaar bibliotheekwerk - jul 2014

Op 10 juli 2014 heeft de VOB een felicitatiebrief gestuurd naar alle Nederlandse Members of European Parliament (MEP) namens de openbare bibliotheken en provinciale serviceorganisaties in Nederland. Om te informeren over het openbaar bibliotheekwerk.

Programma 'The Public libraries 2020'

Met als thema 'De openbare bibliotheek 2020, de weg vooruit' werkt het Reading & Writing Foundation aan het programma 'The Public Libraries 2020' in samenwerking met the Bill & Melinda Gates Foundation's Global Libraries programme.
Het programma richt zich op EU Digital Agenda waar Neelie Kroes, vice-voorzitter van de Europese Commissie, verantwoordelijk voor is.
Kijk op de website publiclibraries2020.eu en facebookpagina pl2020.

De Reading & Writing Foundation is een onderdeel van de Nederlandse Stichting Lezen & Schrijven met als ere-voorzitter HKH Prinses Laurentien.

Campagne 'The right to E-Read'

De campagne 'The right to E-Read' van EBLIDA richt zich op vernieuwing van het auteursrecht om uitlenen van e-books gemakkelijker te maken en de beschikbaarheid daarvan bij openbare bibliotheken.

Zorg dat in uw bibliotheekvestigingen een plek is waar uw bezoekers de petitie kunnen tekenen. Bekijk hier de position paper 'The right to E-Read' en het persbericht van 5 juni 2014 hierover.
Meer informatie en materiaal op het dossier Belangenbehartiging/The right to E-Read.

Manifest Voor Europa Door Cultuur

De European Cultural Foundation heeft samen met partners een Manifest Voor Europa Door Cultuur gelanceerd. Daar staan beleidsaanbevelingen voor de Nederlandse Europarlementariërs en de agenda voor het Europees Parlement 2014-2020.
Het gaat om investeringen in kunst, cultuur en erfgoed, die bijdragen aan een duurzaam, ondernemend en democratisch Europa. Onder de kop 'Een open democratie' worden bibliotheken in de aanbevelingen genoemd.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 04 september 2017