Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

E-books

De vraag naar e-books neemt toe. Bibliotheken willen hun vier miljoen leden daarom de keuze kunnen bieden tussen zowel het papieren boek als het e-book.

Bibliotheekleden kunnen op verschillende manieren aan sommige e-books komen.  

'Helft Nederlanders wil e-books in de bibliotheek' - mrt 2016

Omslag

Veel Nederlanders zien graag dat bibliotheken e-books kunnen uitlenen. Uit onderzoek blijkt dat de helft hier waarde aan hecht. De VOB heeft Ipsos gevraagd onderzoek te doen 'E-boeken in de Nederlandse bibliotheken: een onderzoek naar de behoefte van Nederlanders over de uitleen van e-boeken in bibliotheken'.
De VOB heeft daarop het persbericht 'Helft Nederlanders wil e-books in de bibliotheek' uitgestuurd te vinden op De VOB | Persberichten.

Proefprocedure 'Uitlenen e-books door bibliotheken'

De VOB ziet dat bibliotheken en auteurs een gedeeld belang hebben bij het uitlenen van e-books. Zonder goede boeken, en schrijvers die een nette vergoeding voor hun werk krijgen, is er geen geletterd Nederland mogelijk. En dat is wat bibliotheken net als auteurs nastreven. Daarom is de VOB de proefprocedure 'Uitlenen e-books door bibliotheken' gestart. De procedure draait om de vraag of e-books onder het leenrecht vallen of niet.

Lenen van e-books

De bibliotheken kunnen meerdere diensten via het e-book platform Bibliotheek.nl aanbieden aan hun leden, uitgevoerd door de Koninklijke Bibliotheek (KB).

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 04 september 2017