Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Culturele Diversiteit

De Code Culturele Diversiteit (CCD) is een praktisch instrument voor leden van besturen, raden van toezicht, directies en medewerkers van publieksgefinancieerde culturele instellingen.

Deze code biedt concrete handreikingen om culturele diversiteit structureel in de instelling te verankeren.

De website codeculturelediversiteit.com geeft alle basisinformatie over de peilers Publiek, Programma, Personeel en Partners.

Vernieuwing Code Culturele Diversiteit - feb 2019

De huidige Code Culturele Diversiteit uit 2010 is toe aan een vernieuwing en daar is jouw hulp voor nodig. Draag bij aan de nieuwe Code Culturele Diversiteit en vul voor 1 april 2019 deze enquête in.

Lees voor meer informatie ons bericht 'Vernieuwing Code Culturele Diversiteit'.

Actieplan Cultuur en Creatief Inclusief - 2018

Het doel van het Actieplan ‘Cultuur en Creatief Inclusief’ is bij te dragen aan een sterke, toekomstbestendige culturele en creatieve sector die de samenleving representeert. Cultuur en Creatief Inclusief is een initiatief van de gezamenlijke brancheverenigingen in de culturele sector die zijn verenigd in de Federatie Cultuur, en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het ministerie van OCW, het VSB fonds en de Rijkscultuurfondsen.

Download het actieplan 'Cultuur & Creatief Inclusief'.

Governance in ondernemende bibliotheek voor toezichthouders en directies - sept 2015

De VOB organiseert in samenwerking met de Nederlandse Vereniging Toezicht Cultuur (NVTC) op 30 oktober de special 'Governance in ondernemende bibliotheek voor toezichthouders en directies'. Het ochtendgedeelte is gericht op de versterken van het samenspel van toezichthouders /directies met uitgangspunt de Governance Code Cultuur. Het middaggedeelte is gewijd aan een nieuwe code op een ander aspect, namelijk de Code Culturele Diversiteit. Bekijk het voorlopige programma en schrijf u vast in.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 25 februari 2019